Festiwal przetwórstwa domowego w Walimiu

poniedziałek, 25.9.2017 10:59 679 1

23 września na terenie Gminy Walim po raz kolejny odbyły się dwa niezwykłe wydarzenia, przyciągające miłośników tradycyjnych potraw i ekologicznych wyrobów, a mianowicie “Festiwalu Przetwórstwa Domowego” w Walimskim Zajeździe Hubert oraz “Plenerowe warsztaty piwowarskie i serowarskie” w Agroturystyce i restauracji Pod Przełęczą w Rzeczce.

Pomimo niesprzyjającej aury dla organizacji wydarzeń plenerowych, w minioną sobotę na terenie gminy Walim było smacznie, ekologicznie i naturalnie. Stało się tak za sprawą organizatorów Festiwalu Przetwórstwa Domowego oraz Warsztatów piwowarskich i serowarskich, którym ulewny deszcz nie przeszkodził w realizacji zamierzonych przedsięwzięć. I choć wydarzenia te  nie odbyły się w plenerze, jak pierwotnie zakładano, wspaniałe smakołyki, doborowe towarzystwo oraz dopisujące humory wszystko rekompensowały.

Przeczytaj komentarze (1)

Komentarze (1)

podpis czwartek, 12.10.2017 13:14
A urząd skarbowy był ?